Saturday, 9 January 2021

ISTERI LEBIH BERKEPERLUAN DALAM ATOMY



Malam semalam masa tengah khusyuk dengar kelas teknikal Atomy bersama DTA & tuan King, tiba-tiba ada sahabat telefon. Dia bertanyakan tentang Atomy. Dia sudah pun saya masukkan sebagai ahli tapi belum benar-benar faham lagi konsep dan cara operasi bisnes ni. Jadi saya jelaskan satu per satu. Dalam masa sama beliau pun mengemukakan hujahnya untuk mengatakan Atomy ni sama saja dengan bisnes MLM atau networking yang lain.

Pesan DTA & tuan King, kalau ada orang ajak berhujah sampai sejam, kita abaikan mereka. Saya buat pertimbangan sendiri, nak tengok apa sebenarnya yang dia faham dan apa yang dia belum faham. Pom.. pam.. pom.. pam.. pom pam.. hampir setengah jam dah berlalu.

Sahabat ni memang suka berborak orangnya. Kalau sekali dia call tu memang macam-macam celotehnya dan paling saya kagum setiap kali berbual pasti ada idea besar yang dia nak buat. Kali ni dia nak buat macam apa yang Atomy buat. Wow! Itu luar biasa!


Saya katakan, alangkah baiknya benda luar biasa yang dah ada depan mata ni kita pegang dulu. Kenapa kita nak susahkan diri pecah kepala, langggar dinding yang ada kat keliling untuk jadi
hebat 
dan kaya. Manfaatkan saja sistem yang dah ada dan terbukti berhasil.

Pom.. pam.. pom.. pam.. pom.. pam.. lagi.. Saya share pada beliau, sistem networking Atomy ni berbeza dengan sistem bisnes yang lain dengan kita membina kejayaan dengan berjemaah dan adil. Produk yang ada pun adalah keperluan di rumah dan diri yang memang kita pakai pun sampai bila-bila. Daripada mengkayakan taukeh baik kita mengkayakan Atomy dan kita sendiri.

Nak surutkan perbualan, saya minta dia dengar sendiri kata-kata dan ceramah pengasas Atomy, Park Han Gill di YOUTUBE. Carilah dan dengar sendiri apa prinsip dan falsafah Atomy. Dia dengar juga masa tu dan saya dengar suara Park Han Gill di suara latar perbualan kami. Kami tamatkan perbualan dengan saya katakan beli dulu satu dua produk, tengok dan alami kualitinya. Kalau rasa produknya betul-betul bagus, baru boleh buka mulut bercerita dengan orang. Bercerita saja dengan keluarga dan kawan-kawan terdekat.

Seminit dua lepas perbualan tu beliau whatsapp saya:-

"Kawe tanya isteri kawe dia join atomy bawah kakak kawe"
"Kawe baru tahu"
"Kerap beli barang dari atomy rupanya"

Nampak tak tuan puan, patutlah ada orang cakap bisnes Atomy ni  sebaiknya orang perempuan mendaftar join. Nama suami, kita kemaskini dalam sistem sebagai pasangan saja. Para suami biasanya perlukan hair tonic saja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a comment

Komen Anda

Related Posts with Thumbnails